Kermisbier: het Vroolijke Rad

Kermisbier: het Vroolijke Rad

Als het ruikt als suikerspin en smaakt als suikerspin, dan is het ons kermisbier!

Geïnspireerd op de Tilburgse Kermis die onze zomer jaarlijks weer tot één groot feest maakt, presenteren we ons nieuwste Stadsbrouwerij 013 bier: het Vroolijke Rad.  Voor een ieder die hun kindertijd willen overdoen zonder de plakkerige smurrie uit je baard of wenkbrauwen te moeten plukken.

Met dit bier blikken we nostalgisch terug op hoe het allemaal begon. D’n Hooggaatie was namelijk niet altijd de klapper van het feest; in 1911 konden de Tilburgers hun lol op met het Vroolijke Rad, een van de allereerste attracties. Hierbij was het de bedoeling om zo lang mogelijk op een ronddraaiend wiel te blijven zitten. Met een paar biertjes achter de kiezen werd dat er vast niet makkelijker op! 😉

Het Vroolijke Rad is een knotsgek bier met een lichtroze kleur vanwege het gebruik van suikerspin. Heerlijk verfrissend en aangevuld met bosbessen- en viooltjesaroma’s. Dat, gecombineerd met het lage alcoholpercentage van 4,7% maakt dit een mega doordrinkbaar biertje, waarmee je die tien dagen met gemak door komt!


LANCERING

Op 19 juli vanaf 17.00 uur lanceren we dit bier feestelijk en in stijl! Bij aankoop van een proefglaasje van 2 euro,  brouwen wij een gratis suikerspin voor je: de ultieme kermis food pairing.

 

 

 

 

 X