Onze bieren

Met heerlijkheid verweven

Herkenbaar vanaf de eerste slok. Bieren met het gevoel van toen maar de smaak van nu. Ieder receptuur wordt speciaal ontwikkeld door ons eigen brouwteam en met veel passie en zorg doorgetest tot in de perfectie. In deze turbulente speciaalbiertijden willen we een beetje terug gaan naar de basis. Ons doel is om jou het bijzondere in het normale te laten ontdekken. En dat doen we door bieren te brouwen die wij zelf lekker vinden met respect voor de traditionele bierstijlen. Want wij zijn bierkenners die gaan voor een mooie balans in smaak met altijd dorst voor nieuwe ontdekkingen. Geniet van de met heerlijkheid verweven Tilburgse speciaalbieren!

Kruikje Blond

Belgisch Blond // 6,5%

Deze schone goude gele blonde heeft een slanke body waarmee je graag een avond aan de bar doorbrengt.

 

Je proeft een lichte fruitigheid  met hints van honing en bloemen.  We hebben hiervoor de meest nobele hoppen gebruikt en zelfs Sargol Saffraan toegevoegd.  Nee nee,  dit bier is niet alleen voor de elite, jullie zijn allemaal bijzonder en wij hebben iets te vieren!

Op den ophef

Dubbel  // 7%

Een uitnodigende roodbruine dubbel met een stabiele mousse schuimkraag. Mooi zacht en rond, door gebruik van verschillende moutsoorten. De nadruk ligt op de moutigheid en niet zozeer op de bitterheid. Ideale partner voor een dubbelspel.

Mooi de klos

Russian Imperial Stout // 10,5%

Heavy stuff, krachtig en vol van smaak. Heeft een stevige ruggengraat met toetsen van koffie en chocolade.
Intens met een warme zachte geroosterde afdronk.  Na zdorovje

Tilburgse Heer

Tripel  // 8%

Klassieke fruitige licht moutige tripel met een bittere nasmaak. Wordt afgetopt met een mooie stevige witte schuimkraag. Geïnspireerd op onze zuiderburen, alé sante.

Witte koning

Wit // 5,5%

Witbier met een twist, licht zoetig met kruidige toetsen. Dorstlessend vanwege een medium light body en een wat bittere royal “bite”. Als de zon schijnt zit je graag met deze koning op het terras.

‘N Steekje los

I.P.A. // 3,5%

Our all time favorite. Te gekke, laag alcoholische dorstlesser met een aangename zachte bitterheid vol met exotische avonturen.  Licht moutig en subtiel gedryhopped met hard to get hops.

Lumunus

Belgian Pale Ale // 8,5%

Volmondige Belgian Pale Ale met een zachte afdronk en ‘n toets van peer. Geïnspireerd door de Amerikaanse IPA’s zijn onze zuiderburen ook hoppige ale’s gaan brouwen. Kruising tussen tripel en IPA .

Schering & Inslag

Quadrupel // 9%

Een rijke, robuuste Quadrupel dat verwarmt en verrast. Een romige, zachte smaak met toetsen van karamel zorgen voor een langdurige smaaksensatie. Pittig van karakter maar mild in omgang.

Piuspils

Pilsener // 5%

Licht kruidige volmout pils. Fris & droog. Lekkere doordrinker! Exclusief verkrijgbaar in ons proeflokaal aan de Piushaven 🙂

Rooie Stien

IPA // 6%

Voor onze hoplovers hebben we een gedryhopte IPA met veel Amerikaanse hop die zorgt voor een explosie van citrusachtige tonen.

Blonde Boei

Tripel // 8% (Exclusief verkrijgbaar aan de Piushaven)

Deze gouden parel is gebrouwen vanuit de bourgondische samenwerking tussen de horecazaken aan de Piushaven. Een krachtige 3-granen tripel met zijn kruidige, fruitige en zacht moutige smaken. Licht zoetje in de afdronk.

TRAPPERS WEIZEN

Weizen // 5,5%

Een stoer bier met een klein hartje. Onder de romige witte schuimkraag schuilt een verfrissend hoppige Weizen. De aromatische tonen van tropisch fruit, banaan en kruidnagel gaan hand in hand met een licht prikkelende bitter op de achtergrond.

Bokkige Boom

Herfstbock // ?

COMING SOON!

Het vroolijke rad

Kermisbier // 5,5%

Het Vroolijke Rad is een knotsgek bier met een lichtroze kleur vanwege het gebruik van suikerspin. Heerlijk verfrissend en aangevuld met bosbessen- en viooltjesaroma’s. Dat, gecombineerd met het lage alcoholpercentage van 4,7% maakt dit een mega doordrinkbaar biertje, waarmee je die tien dagen met gemak door komt!

Onze gehele bierkaart

Niet alleen Stadsbrouwerij 013 kan mooie bieren maken, ook de collega brouwerijen in Tilburg en omstreken maken heerlijke bieren.
Een mooie selectie van bieren uit Tilburg en omliggende dorpen.

X